- Autor: zdravestravovani.cz
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Curry Pasta průměr | 20 |
Rybí omáčka | 5 |
Bujón průměr (hotový) | 750 |
Kokosové mléko (sušené) | 150 |
Krůtí prsa bez kůže | 400 |
Brambory zimní | 500 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Limetky | 100 |
Zázvor | 10 |
Papričky chilli | 20 |
Česnek | 10 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Dochucovadla:
koriandr, citronová tráva
Energetická hodnota celkem: 7937 kJ
Bílkoviny (g): 115,
Tuky (g): 116,
Sacharidy (g): 150,
SAFA (g): 87,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 19
Energetická hodnota na 1 porci: 1984 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 37.5, SAFA (g): 21.8, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 4.8
Postup přípravy
1. Rozehřejte olej na střední teplotu v pánvi, přidejte česnek, chilli, zázvor, citronovou, trávu, stonky koriandru a kari pastu. 2. Opékejte 2-3 minuty, až se uvolní aroma. 3. Přidejte vývar (nejlépe horký), kokosové mléko a brambory. 4. Vařte cca 15 minut, dokud nebudou brambory měkké. 5. Vyjměte citronovou trávu (a vyhoďte ji) 6. Rozmixujte polévku do hladka. (nejlépe v mixéru) 7. Vraťte polévku do pánve (hrnce), přidejte kuřecí maso a vařte dokud není kuřecí maso hotové (5-10 minut). 8. Vmíchejte limetkovou šťávu, cukr a rybí omáčku. 9. Servírujte do misek a posypte listy koriandru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.